Museu del Ferrocarril a Móra la Nova
Museu del Ferrocarril a Móra la Nova
ENDESA CEDEIX AL MUSEU DEL FERROCARRIL UN VAGÓ DE LA MINA D’ANDORRA, A TEROL

El Museu del Ferrocarril a Móra la Nova té una nova peça a la seva col•lecció. Es tracta d’un vagó dels anomenats tremuja, amb una capacitat de 36 tones, que a la seva època havia servit per transportar carbó de la mina d’Andorra, a la província de Terol, a la central tèrmica tant d’Andorra com d’Escatron, a Saragossa. Aquesta cessió ha estat possible gràcies a la signatura d’un acord entre Endesa Generació i l’Associació per la Preservació del Patrimoni Ferroviari i Industrial de Móra la Nova. Aquesta acció s'emmarca en els projectes i iniciatives de Creació de Valor Compartit (CSV) que la companyia Endesa desenvolupa als territoris on està desplegant projectes renovables, buscant sempre la integració territorial i el màxim valor socioeconòmic per a les comunitats locals on es troben.

El vagó tremuja PTT 17 pertany a una sèrie inicial de 56 unitats. Les 20 primeres van ser construïdes a Holanda entre els anys 1950 i 1951, eren de bogis de dos eixos cadascun, set d'elles, a més de la frenada automàtica de buit, incorporaven fre de caragol amb la seva corresponent garita guardafrens. Es tracta, per tant, d’una peça d’elevat interès històric, tant des del punt de vista ferroviari, com de la mineria del carbó i, per aquest motiu, el Museu del Ferrocarril a Móra la Nova, gràcies a aquesta cessió, la incorporarà a la seva col•lecció de material rodant. Val a dir, també, que el trasllat de la tremuja fins el Museu ha comptat amb el suport de la Diputació de Tarragona.

----------

ENDESA CEDE AL MUSEO DEL FERROCARRIL UN VAGÓN DE LA MINA DE ANDORRA, EN TERUEL

El Museo del Ferrocarril en Móra la Nova cuenta con una nueva pieza en su colección. Se trata de un vagón tolva, con una capacidad de 36 toneladas, que en su época había servido para transportar carbón de la mina de Andorra, en la provincia de Teruel, hasta la central térmica tanto de Andorra como de Escatrón, en Zaragoza. Esta cesión ha sido posible gracias a la firma de un acuerdo entre Endesa Generación y la Asociación para la Preservación del Patrimonio Ferroviario e Industrial de Móra la Nova. Esta acción se enmarca en los proyectos e iniciativas de Creación de Valor Compartido (CSV) que la compañía Endesa desarrolla en los territorios donde despliega proyectos renovables, buscando siempre la integración territorial y el máximo valor socioeconómico para las comunidades locales donde se ubican.

El vagón tolva PTT 17 pertenece a una serie inicial de 56 unidades. Las 20 primeras fueron construidas en Holanda entre los años 1950 y 1951, eran de bogies de dos ejes cada uno, siete de ellas, además de la frenada automática de vacío, incorporaban freno de caracol con su correspondiente garita guardafrenos. Se trata, por tanto, de una pieza de elevado interés histórico, tanto desde el punto de vista ferroviario, como de la minería del carbón y, por este motivo, el Museo del Ferrocarril en Móra la Nova, gracias a esta cesión, la incorporará a su colección de material rodante. Cabe decir también que el traslado de la tolva hasta el Museo ha contado con el apoyo de la Diputación de Tarragona.
Museu del Ferrocarril a Móra la Nova
Museu del Ferrocarril a Móra la Nova
BANY DE VAPOR AL MUSEU DEL FERROCARRIL

Acabem l’any amb una activitat intensa protagonitzada per la locomotora de vapor Cuco, la locomotora en actiu més antiga de Catalunya, i la seva composició amb vagons de mercaderies. No et perdis les darreres oportunitats de l’any per gaudir d’aquests recorreguts dins del sistema de vies del Museu a l’estació de ferrocarril de Móra la Nova, els dies 26 de novembre i 2 i 3 de desembre. Recorda que no cal reserva prèvia. Pots consultar els horaris a la nostra web.

I la resta de desembre també comptarà amb noves d’activitats amb moviment de trens pel Pont de la Puríssima i el retorn de l’esdeveniment familiar més entranyable de les festes, la representació teatral en un tren en moviment, “L’Esperit del Nadal”.

----------

BAÑO DE VAPOR EN EL MUSEO DEL FERROCARRIL
Acabamos el año con una actividad intensa protagonizada por la locomotora de vapor Cuco, la locomotora en activo más antigua de Catalunya, y su composición con vagones de mercancías. No te pierdas las últimas oportunidades del año para disfrutar de estos recorridos dentro del sistema de vías del Museo en la estación de ferrocarril de Móra la Nova, los días 26 de noviembre y 2 y 3 de diciembre. Recuerda que no es necesaria reserva previa. Puedes consultar los horarios en nuestra web.
Y el resto de diciembre también contará con nuevas actividades con movimiento de trenes por el Puente de la Purísima y el regreso del evento familiar más entrañable de las fiestas, la representación teatral en un tren en movimiento, “L’Esperit del Nadal”.
Museu del Ferrocarril a Móra la Nova
Museu del Ferrocarril a Móra la Nova
AQUEST NOVEMBRE LA MARXA CONTINUA AL MUSEU DEL FERROCARRIL

Després del gran èxit de la Festa del Tren, el Museu del Ferrocarril us ofereix a tots els que no hi vau poder assistir la possibilitat de gaudir de trens històrics en funcionament, els dos darrers caps de setmana de novembre.

Us oferim cada un dels dies programats, diferents recorreguts dins del sistema de vies del Museu a l’estació de ferrocarril de Móra la Nova amb diverses composicions. El dissabte 18 de novembre es posarà en funcionament la locomotora Yeyé amb els cotxes de passatgers de la sèrie 5000/6000 dels anys 50. El diumenge 19 de novembre, es faran recorreguts especialment atractius per a famílies amb nens, amb la locomotora Memé i el Tro, un vagó de mercaderies obert i adaptat per a passejar còmodament asseguts. I el dissabte 25 i diumenge 26 de novembre serà el torn de la locomotora de vapor en actiu més antiga de Catalunya, la Cuco, amb vagons de mercaderies.

I ja us avancem que us preparem un desembre ple d’activitats amb moviment de trens pel Pont de la Puríssima i el retorn de l’esdeveniment familiar més entranyable de les festes, la representació teatral en un tren en moviment, “L’Esperit del Nadal”.

----------

ESTE NOVIEMBRE LA MARCHA CONTINUA EN EL MUSEO DEL FERROCARRIL
Después del gran éxito de la Fiesta del Tren, el Museo del Ferrocarril os ofrece a todos los que no pudisteis asistir la posibilidad de disfrutar de trenes históricos en funcionamiento, los dos últimos fines de semana de noviembre.

Cada uno de los días programados os ofrecemos diferentes recorridos con diversas composiciones dentro del sistema de vías del Museo en la estación de ferrocarril de Móra la Nova. El sábado 18 de noviembre se pondrá en funcionamiento la locomotora Yeyé con los coches de pasajeros de la serie 5000/6000 de los años 50. El domingo 19 de noviembre, se harán recorridos especialmente atractivos para familias con niños, con la locomotora Memé y el “Tro”, un vagón de mercancías abierto y adaptado para pasear cómodamente sentados. Y el sábado 25 y el domingo 26 de noviembre será el turno de la locomotora de vapor en activo más antigua de Catalunya, la Cuco, con vagones de mercancías.

Y ya os adelantamos que estamos preparando un mes de diciembre lleno de actividades con movimiento de trenes por el Puente de la Purísima y el regreso del evento familiar más entrañable de las fiestas, la representación teatral en un tren en movimiento, “L’Esperit del Nadal”.
Museu del Ferrocarril a Móra la Nova
Museu del Ferrocarril a Móra la Nova
175 anys del ferrocarril Barcelona - Mataró

Avui es celebra el 175è aniversari de la inauguració del primer ferrocarril peninsular de Barcelona a Mataró.

Al Museu del Ferrocarril a Móra la Nova hi podem trobar la Cuco, una locomotora de vapor que amb els seus 138 anys d'existència encara es troba plenament operativa i que es coneix molt bé aquesta línia, ja que durant molts anys va tenir assignat el servei diari de maniobres a l'estació de Mataró, i tenint el dipòsit al Poble Nou, va recórrer infinitat de vegades aquest trajecte.

El passat cap de setmana la vam poder gaudir de nou circulant per les vies de l'estació de Móra la Nova fent allò pel qual va estar dissenyada: el moviment de vagons per les estacions.

Serveixi aquest petit acte d'homenatge per tots aquells ferroviaris que van fer possible el primer ferrocarril peninsular i de reconeixement a totes les associacions, voluntaris i afeccionats que contribueixen a mantenir viva la historia tècnica i industrial que ha vertebrat el desenvolupament social del nostre país.

----------

175 años del ferrocarril Barcelona - Mataró

Hoy se celebra el 175 aniversario de la inauguración del primer ferrocarril peninsular de Barcelona a Mataró.

En el Museo del Ferrocarril en Móra la Nova podemos encontrar la Cuco, una locomotora de vapor que con sus 138 años de existencia todavía se encuentra plenamente operativa y que se conoce muy bien esta línea, ya que durante muchos años tuvo asignado el servicio diario de maniobras en la estación de Mataró, y teniendo el depósito en el Poble Nou, recorrió infinidad de veces este trayecto.

El pasado fin de semana la pudimos disfrutar de nuevo circulando por las vías de la estación de Móra la Nova haciendo aquello por lo que estuvo diseñada: el movimiento de vagones por las estaciones.

Sirva este pequeño acto de homenaje por todos aquellos ferroviarios que hicieron posible el primer ferrocarril peninsular y de reconocimiento a todas las asociaciones, voluntarios y aficionados que contribuyen a mantener viva la historia técnica e industrial que ha vertebrado el desarrollo social de nuestro país.
Museu del Ferrocarril a Móra la Nova
Museu del Ferrocarril a Móra la Nova
Museu del Ferrocarril a Móra la Nova
Passa un 12 d’octubre diferent a bord del tren històric al Museu del Ferrocarril a Móra la Nova

El dijous 12 d’octubre, el Museu del Ferrocarril a Móra la Nova posarà en marxa la locomotora Yeyé amb els cotxes de passatgers de la sèrie 5000/6000 dels anys 50. Les visites començaran a les 10.30h, 11.30h i a les 16h. És una activitat ideal per a nens i famílies! Els recorreguts tenen lloc dins del sistema de vies del Museu. No cal reserva prèvia. El cost de l’entrada són 15 euros i s’ofereixen els descomptes habituals. La activitat inclou la visita al Museu. Es pot consultar tota la informació a la pàgina web del Museu www.museuferrocarril.cat. Recorda que la millor manera de conservar el patrimoni industrial històric és mantenir-lo en funcionament.

----------

Pasa un 12 de octubre diferente a bordo del tren histórico en el Museo del Ferrocarril en Móra la Nova

El jueves 12 de octubre, el Museo del Ferrocarril en Móra la Nova pondrá en marcha la locomotora Yeyé con los coches de pasajeros de la serie 5000/6000 de los años 50. Las visitas empezarán a las 10.30h, 11.30h ya las 16h. ¡Es una actividad ideal para niños y familias! Los recorridos tienen lugar en el sistema de vías del Museo. No es necesaria reserva previa. El coste de la entrada es de 15 euros y se ofrecen los descuentos habituales. La actividad incluye la visita al Museo. Se puede consultar toda la información en la página web del Museo www.museuferrocarril.cat. Recuerda que la mejor forma de conservar el patrimonio industrial histórico es mantenerlo en funcionamiento.
All Rights Reserved