Museu del Ferrocarril a Móra la Nova
Museu del Ferrocarril a Móra la Nova
Aquest mes de maig passeja amb la locomotora Memé i el Tro

Coneixes el Tro? És el nom que els nens de l'escola 3 d'abril de Móra la Nova van posar a aquest vagó de mercaderies adaptat per passejar còmodament i admirar el paisatge.

Durant tot el diumenge 22 de maig podràs gaudir d’un recorregut de gairebé un quilòmetre per les vies i el pont giratori del recinte del Museu. És una activitat ideal per a nens i famílies!

No cal reserva de plaça. S’aplica un suplement de 5 euros a l’entrada del Museu (a partir de 5 anys d’edat). Hi haurà servei de bar al Museu.

I si vols anar més enllà, t'agradaria poder conduir la locomotora Memé? Només cal que facis un petit curs per aprendre el seu funcionament, i ja et podràs moure per les instal•lacions del Museu com un autèntic maquinista! Per aquesta activitat cal consultar preus i disponibilitat.

T’hi esperem!

----------

Este mes de mayo pasea con la locomotora Memé y el “Tro”

¿Conoces el “Tro”? Es el nombre que los niños de la escuela 3 de abril de Móra la Nova pusieron a este vagón de mercancías adaptado para pasear cómodamente y admirar el paisaje.

Durante todo el domingo 22 de mayo podrás disfrutar de un recorrido de casi un kilómetro por las vías y el puente giratorio del recinto del Museo. ¡Es una actividad ideal para niños y familias!

No es necesaria reserva de plaza. Se aplica un suplemento de 5 euros en la entrada del Museo (a partir de 5 años de edad). Habrá servicio de bar en el Museo.

Y si quieres ir más allá, ¿te gustaría poder conducir la locomotora Memé? Sólo tienes que hacer un pequeño curso para aprender su funcionamiento, y ¡ya podrás moverte por las instalaciones del Museo como un auténtico maquinista! Para esta actividad es necesario consultar precios y disponibilidad.

¡Te esperamos!
Museu del Ferrocarril a Móra la Nova
Museu del Ferrocarril a Móra la Nova
LA CUCO PROTAGONISTA D'UN REPORTATGE A LA REVISTA ESTRATOS

L'Ajuntament de Móra la Nova va rebre el 2021 un ajut d'Enresa a través dels fons per al cofinançament d'activitats de desenvolupament local dirigides a la generació d'activitat econòmica que es va destinar a una part dels treballs de restauració de la locomotora de vapor Cuco. Ara Enresa ha inclòs aquesta actuació i la tasca que realitza el Museu del Ferrocarril a Móra la Nova en un ampli reportatge de la seva revista Estratos (https://www.enresa.es/esp/inicio/conozca-enresa/publicaciones/category/1-revista-estratos?download=146:n-126),que també destaca altres actuacions de la zona com ara la recuperació de l’estació de ferrocarril d’Ascó.

----------

LA CUCO PROTAGONISTA DE UN REPORTAJE EN LA REVISTA ESTRATOS

El Ayuntamiento de Móra la Nova recibió en 2021 una ayuda de Enresa a través de los fondos para la cofinanciación de actividades de desarrollo local dirigidas a la generación de actividad económica que se destinaron a una parte de los trabajos de restauración de la locomotora de vapor Cuco. Ahora Enresa ha incluido esta actuación y la labor que realiza el Museo del Ferrocarril en Móra la Nova en un amplio reportaje de su revista Estratos (https://www.enresa.es/esp/inicio/conozca-enresa/publicaciones/category/1-revista-estratos?download=146:n-126), que también destaca otras actuaciones de la zona como la recuperación de la estación de ferrocarril de Ascó.
Museu del Ferrocarril a Móra la Nova
Museu del Ferrocarril a Móra la Nova
Recorreguts amb la locomotora de vapor Cuco i amb la Memé

El Museu del Ferrocarril us continua oferint activitats especials amb trens reals en moviment. El Divendres Sant, 15 d’abril, podreu gaudir de recorreguts amb una composició formada per la locomotora de vapor “Cuco” i diversos vagons de mercaderies. La Cuco va ser fabricada per l’empresa Marcinell et Couillet l’any 1886 a Bèlgica, cosa que la converteix en la més antiga de Catalunya en funcionament, formant part d’una sèrie de 10 màquines encarregades per MZA i destinades a fer maniobres. Ara és propietat del Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya i ha estat restaurada pel Museu del Ferrocarril a Móra la Nova. Acompanya’ns en aquest viatge i et sentiràs com un pioner dels primers temps del ferrocarril!

Dissabte 16 d’abril posarem de nou en funcionament la locomotora Memé i el vagó de passeig conegut amb el nom “el Tro”, especialment adaptat pel Museu per traslladar grups per l’interior de les nostres instal·lacions. Viu una experiència que farà gaudir petits i grans mentre compartiu uns instants familiars per al record.

Les activitats es desenvoluparan durant l’horari de visita al museu i tenen un cost suplementari de 5€ a l’entrada (a partir de 5 anys d’edat). Recorda que el Museu dedica els ingressos a la restauració dels edificis i el material ferroviari de la seva col·lecció. Amb la teva visita ens estàs ajudant a salvaguardar un patrimoni que és de tots.

I no oblideu que Diumenge 17 d’abril us oferim una nova edició del tast de vins a bord del ferrocarril històric!

----------

Trayectos con la locomotora de vapor Cuco y con la Memé

El Museo del Ferrocarril le ofrece actividades especiales con trenes reales en movimiento. El Viernes Santo, 15 de abril, podrás disfrutar de recorridos con una composición formada por la locomotora de vapor “Cuco” y varios vagones de mercancías. La Cuco fue fabricada por la empresa Marcinell et Couillet en 1886 en Bélgica, lo que la convierte en la más antigua de Catalunya en funcionamiento, formando parte de una serie de 10 máquinas encargadas por MZA y destinadas a realizar maniobras. Ahora es propiedad del Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya y ha sido restaurada por el Museo del Ferrocarril en Móra la Nova. ¡Acompáñanos en este viaje y te sentirás como un pionero de los primeros tiempos del ferrocarril!

El sábado 16 de abril pondremos de nuevo en funcionamiento la locomotora Memé y el vagón de paseo conocido con el nombre “El Tro”, especialmente adaptado por el Museo para trasladar grupos por el interior de nuestras instalaciones. Vive una experiencia que hará disfrutar a pequeños y mayores mientras compartís unos instantes familiares para el recuerdo.

Las actividades se desarrollaran durante el horario de visita al museo y tienen un coste suplementario de 5€ en la entrada (a partir de 5 años de edad). Recuerda que el Museo dedica sus ingresos a la restauración de los edificios y al material ferroviario de su colección. Con tu visita nos ayudas a salvaguardar un patrimonio que es de todos.

¡Y no olvides que el domingo 17 de abril te ofrecemos una nueva edición de la cata de vinos a bordo del ferrocarril histórico!
Museu del Ferrocarril a Móra la Nova
Museu del Ferrocarril a Móra la Nova
Recorreguts amb el tren històric i la locomotora Yeyé

Aquest Diumenge de Rams, 10 d’abril, t’oferim la possibilitat d’arrodonir una diada tan familiar amb un recorregut per les vies del recinte del Museu a bord d’un tren històric dels anys 50, amb tracció mitjançant la locomotora Yeyé. Viatja en el temps en un elegant cotxe de passatgers que et traslladarà l’època daurada del ferrocarril.

Rememora els grans viatges en tren pel continent europeu i endinsa’t per un moment en l’ambient de les teves obres literàries preferides, ja siguin les aventures d’Hercule Poirot a l’Orient Express o els viatges fantàstics de Harry Potter de camí a Hogwarts. Viu una experiència que estimularà la fantasia de petits i grans mentre compartiu uns instants inoblidables.

L’activitat es desenvoluparà durant l’horari de visita al museu i té un cost suplementari de 5€ a l’entrada (a partir de 5 anys d’edat). Recorda que el Museu dedica els ingressos a la restauració dels edificis i el material ferroviari de la seva col·lecció. Amb la teva visita ens estàs ajudant a salvaguardar un patrimoni que és de tots.

Descobreix totes les activitats que hem preparat durant aquesta Setmana Santa a www.museuferrocarril.cat.

----------

Trayecto con el tren histórico y la locomotora Yeyé

Este Domingo de Ramos, 10 de abril, te ofrecemos la posibilidad de ponerle el broche a un día tan familiar con un recorrido por las vías del recinto del Museo a bordo de un tren histórico de los años 50, con tracción mediante la locomotora Yeyé. Viaja en el tiempo en un elegante coche de pasajeros que te trasladará a la época dorada del ferrocarril.

Rememora los grandes viajes en tren a través del continente europeo y adéntrate por un momento en el ambiente de tus obras literarias preferidas, ya sean las aventuras de Hercule Poirot en el Orient Express o los viajes fantásticos de Harry Potter de camino a Hogwarts. Vive una experiencia que estimulará la fantasía de pequeños y mayores mientras compartís unos instantes inolvidables.

La actividad se desarrollará durante el horario de visita al museo y tiene un coste suplementario de 5€ en la entrada (a partir de 5 años de edad). Recuerda que el Museo dedica sus ingresos a la restauración de los edificios y el material ferroviario de su colección. Con tu visita nos ayudas a salvaguardar un patrimonio que es de todos.

Descubre todas las actividades que hemos preparado durante esta Semana Santa en www.museuferrocarril.cat.
Museu del Ferrocarril a Móra la Nova
Museu del Ferrocarril a Móra la Nova
A tot tren per Setmana Santa! Tast de vins al tren històric.
El proper 17 d’abril vine i gaudeix d’un tast ben especial de vins del Celler Masroig a bord d’un tren històric dels anys 50, mentre fem un recorregut per les vies del recinte del Museu. Viatja en el temps en un elegant cotxe de passatgers i gaudeix d’una degustació comentada dels excel·lents vins de la DO Montsant. En aquesta ocasió degustarem els vins de la gamma Solà Fred, una de les més exportades pel celler. El tast de vins maridarà amb les gastronomies típiques de Brasil, Anglaterra i Itàlia, per tant, els assistents podreu gaudir d’una oferta gastronòmica ben diversa L’activitat s’iniciarà a les 11:30h amb la visita al museu i les seves instal·lacions. A continuació es pujarà al tren on tot passejant per l’estació es podrà gaudir del tast. Aquesta activitat té un cost de 25€. L’objectiu de la visita, a més de gaudir d’un maridatge de vi, gastronomia i història, és també el de posar en valor el fet que els vins del Celler Masroig estiguin presents als mercats internacionals fins a arribar a tots els racons del món: Canadà, Japó, Austràlia, Brasil, Mèxic, Alemanya o Suècia són alguns dels països on es poden trobar els vins del celler. Cal reservar plaça al telèfon 676640345 o al correu museuferrocarrilmoralanova@gmail.com

----------

¡A todo tren por Semana Santa! Cata de vinos en el tren histórico.
El próximo 17 de abril ven y disfruta de una cata muy especial de vinos del Celler Masroig a bordo de un tren histórico de los años 50, mientras hacemos un recorrido por las vías del recinto del Museo. Viaja en el tiempo en un coche elegante de pasajeros y disfruta de una degustación comentada de los excelentes vinos de la DO Montsant. En esta ocasión degustaremos los vinos de la gama Solà Fred, una de las más exportadas por la bodega. La cata de vinos maridará con las gastronomías típicas de Brasil, Inglaterra e Italia, por tanto, los asistentes podrán disfrutar de una oferta gastronómica muy diversa La actividad se iniciará a las 11:30h con la visita al museo y sus instalaciones. A continuación se subirá al tren donde paseando por la estación se podrá disfrutar de la cata. Esta actividad tiene un coste de 25 €. El objetivo de la visita, además de disfrutar de un maridaje de vino, gastronomía e historia, es también poner en valor el hecho de que los vinos del Celler Masroig están presentes en los mercados internacionales hasta llegar a todos los rincones del mundo: Canadá, Japón, Australia, Brasil, México, Alemania o Suecia son algunos de los países en los que se pueden encontrar los vinos de la bodega. Necesario reservar al teléfono 676640345 o correo museuferrocarrilmoralanova@gmail.com
Museu del Ferrocarril a Móra la Nova
Museu del Ferrocarril a Móra la Nova
EL MUSEU DEL FERROCARRIL A TOT TREN PER SETMANA SANTA

El Museu del Ferrocarril de Móra la Nova us ha preparat un programa complet d’activitats per aquesta Setmana Santa. El Museu estarà obert tots els dies laborables i festius des del 9 al 18 d’abril en els horaris habituals de visita. A més, podreu gaudir de recorreguts dins del sistema de vies del Museu a l’estació de ferrocarril de Móra la Nova.

El Diumenge de Rams, 10 d’abril, es posarà en funcionament la locomotora dièsel Yeyé amb els cotxes de passatgers de la sèrie 5000/6000 dels anys 50. El Divendres Sant, 15 d’abril, serà el torn de la gran novetat d’enguany, la locomotora de vapor en actiu més antiga de Catalunya, la Cuco amb diferents vagons de mercaderies. El dissabte 16 d’abril, una activitat especial per a famílies amb nens, a través dels recorreguts amb la locomotora Memé i el Tro, un vagó de mercaderies adaptat per a passejar còmodament. Per fi, el Diumenge de Pasqua, 17 d’abril, hi haurà una nova edició del tast de vins al tren històric, amb la degustació comentada dels vins del Celler Masroig. Per aquesta darrera activitat cal fer reserva amb antelació. Podeu trobar més informació de totes les activitats a www.museuferrocarril.cat.

La Setmana Santa també és una bona oportunitat per veure algunes de les peces que estan de forma temporal als tallers del Museu del Ferrocarril. Entre altres, s’hi poden trobar les locomotores de vapor Monistrol i Olot. Aquest material és propietat de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya i es troba en procés de restauració estètica. Posteriorment retornaran a l’espai expositiu que prepara FGC a Martorell.

----------

EL MUSEO DEL FERROCARRIL A TODO TREN EN SEMANA SANTA

El Museo del Ferrocarril de Móra la Nova os ha preparado un programa completo de actividades para esta Semana Santa. El Museo estará abierto todos los días laborables y festivos del 9 al 18 de abril en los horarios habituales de visita. Además, podréis disfrutar de recorridos dentro del sistema de vías del Museo en la estación de ferrocarril de Móra la Nova.

El Domingo de Ramos, 10 de abril, se pondrá en funcionamiento la locomotora diésel Yeyé con los coches de pasajeros de la serie 5000/6000 de los años 50. El Viernes Santo, 15 de abril, será el turno de la gran novedad de este año, la locomotora de vapor en activo más antigua de Cataluña, la Cuco con diferentes vagones de mercancías. El sábado 16 de abril, una actividad especial para familias con niños, a través de los recorridos con la locomotora Memé y el Tro, un vagón de mercancías adaptado para pasear cómodamente. Por fin, el Domingo de Pascua, 17 de abril, habrá una nueva edición de la cata de vinos en el tren histórico, con la degustación comentada de los vinos del Celler Masroig. Para esta última actividad es necesario reservar con antelación. Puede encontrar más información de todas las actividades en www.museuferrocarril.cat.

La Semana Santa también es una buena oportunidad para ver algunas de las piezas que están de forma temporal en los talleres del Museu del Ferrocarril. Entre otras, se pueden encontrar las locomotoras de vapor Monistrol y Olot. Este material es propiedad de Ferrocarriles de la Generalidad de Cataluña y se encuentra en proceso de restauración estética. Posteriormente regresarán al espacio expositivo que prepara FGC en Martorell.
All Rights Reserved