Museu del Ferrocarril a Móra la Nova
Museu del Ferrocarril a Móra la Nova
El 4 de juny, doblet històric al Museu del Ferrocarril a Móra la Nova

El diumenge 4 de juny, el Museu del Ferrocarril a Móra la Nova ofereix una oportunitat especial per gaudir de dos composicions de trens històrics en una visita. D’una banda, es posarà en marxa la locomotora de vapor en actiu més antiga de Catalunya, la Cuco, amb vagons de mercaderies. I, en el mateix horari, es posarà en funcionament la locomotora Yeyé amb els cotxes de passatgers de la sèrie 5000/6000 dels anys 50. Totes dos composicions faran diversos recorreguts dins del sistema de vies del Museu a l’estació de ferrocarril de Móra la Nova. Les visites començaran a les 10.30h i a les 16h i no cal reserva prèvia. El cost de l’entrada són 15 euros i s’ofereixen els descomptes habituals. Es pot consultar tota la informació a la pàgina web del Museu www.museuferrocarril.cat. Recorda que la millor manera de conservar el patrimoni industrial històric és mantenir-lo en funcionament.

----------

El 4 de junio, doblete histórico en el Museo del Ferrocarril en Móra la Nova

El domingo 4 de junio, el Museo del Ferrocarril en Móra la Nova ofrece una oportunidad especial para disfrutar de dos composiciones de trenes históricos en una sola visita. Por un lado, se pondrá en marcha la locomotora de vapor en activo más antigua de Catalunya, la Cuco, con vagones de mercancías. Y, en el mismo horario, se pondrá en funcionamiento la locomotora Yeyé con los coches de pasajeros de la serie 5000/6000 de los años 50. Ambas composiciones realizarán varios recorridos dentro del sistema de vías del Museo en la estación de ferrocarril de Móra la Nova. Las visitas empezarán a las 10.30h ya las 16h y no es necesaria reserva previa. El coste de la entrada es de 15 euros y se ofrecen los descuentos habituales. Se puede consultar toda la información en la página web del Museo www.museuferrocarril.cat. Recuerda que la mejor forma de conservar el patrimonio industrial histórico es mantenerlo en funcionamiento.
Museu del Ferrocarril a Móra la Nova
Museu del Ferrocarril a Móra la Nova
El Museu del Ferrocarril a Móra la Nova a DMAX
Dilluns 22 de maig a les 22.30h DMAX emet en obert un nou capítol de la segona temporada de la sèrie documental “Megaestructuras franquistas” de la productora Minoria Absoluta, amb el titol “La reconstrucció del ferrocarril”. Aquest episodi aborda la necessitat de la reconstrucció de la xarxa ferroviària espanyola després de la guerra civil (1936-1939). Algunes de les escenes que hi podreu veure han estat rodades al Museu del Ferrocarril a Móra la Nova. No t’ho perdis!

----------

El Museo del Ferrocarril en Móra la Nova en DMAX
El lunes 22 de mayo a las 22.30h DMAX emite en abierto un nuevo capítulo de la segunda temporada de la serie documental "Megaestructuras franquistas" de la productora Minoria Absoluta, con el título "La reconstrucción del ferrocarril". Este episodio aborda la necesidad de la reconstrucción de la red ferroviaria española después de la guerra civil (1936-1939). Algunas de las escenas que podréis ver han sido rodadas en el Museo del Ferrocarril en Móra la Nova. ¡No te lo pierdas!
Museu del Ferrocarril a Móra la Nova
Museu del Ferrocarril a Móra la Nova
Aquest cap de setmana passeja amb el tren històric i la locomotora Yeyé

Durant tot el diumenge 21 de maig podràs gaudir d’un recorregut de dos quilòmetres en un tren històric per les vies del recinte del Museu. És una activitat ideal per a nens i famílies!

La composició estarà formada per la locomotora dièsel 10386 del tipus “Yeyé” i els cotxes de passatgers de la sèrie 5000/6000. Viatja en tren als anys 50!

No cal reserva de plaça. L’activitat s’inclou en l’entrada general especial de 15 euros (a partir de 5 anys d’edat). S’aplicaran els descomptes habituals. Inici a les 10.30h, 11.30h i 16h.

----------

Este fin de semana pasea con el tren histórico y la locomotora Yeyé

Durante todo el domingo 21 de mayo podrás disfrutar de un recorrido de dos kilómetros en un tren histórico por las vías del recinto del Museu. ¡Es una actividad ideal para niños y familias!

La composición estará formada por la locomotora diesel 10386 del tipo Yeyé y los coches de pasajeros de la serie 5000/6000. ¡Viaja en tren a los años 50!

No es necesaria reserva de plaza. La actividad se incluye en la entrada general especial de 15 euros (a partir de 5 años de edad). Se aplicarán los descuentos habituales. Habrá servicio de bar en el museo. Inicio a las 10.30h, 11.30h y 16h.
Museu del Ferrocarril a Móra la Nova
Museu del Ferrocarril a Móra la Nova
El Museu del Ferrocarril restaura diverses infraestructures del seu recinte amb el suport de la Diputació de Tarragona

Des de ja fa uns dies, els visitants al Museu del Ferrocarril a Móra la Nova, poden gaudir de nous elements històrics que han estat restaurats durant els darrers mesos, alguns dels quals compten amb la catalogació com a Béns Culturals d’Interès Local. Es tracta de dos aiguades per a l’abastament d’aigua a les locomotores de vapor (una del 1891 construïda per a TBF i una de 1923 construïda per a MZA), una grua giratòria de càrrega de TBF de 1891, una bàscula de vagons de mercaderies de TBF de 1891 i un senyal indicador d’una travessia d’unió doble (creuament anglès) de TBF de 1891. La restauració ha comptat amb el suport econòmic de la Diputació de Tarragona.

----------

El Museo del Ferrocarril restaura varias infraestructuras de su recinto con el apoyo de la Diputación de Tarragona

Desde hace unos días, los visitantes del Museo del Ferrocarril en Móra la Nova, pueden disfrutar de nuevos elementos históricos que han sido restaurados durante los últimos meses, algunos de los cuales cuentan con la catalogación de Bienes Culturales de Interés Local. Se trata de dos aguadas para el abastecimiento de agua a las locomotoras de vapor (una de 1891 construida para TBF y una de 1923 construida para MZA), una grúa giratoria de carga de TBF de 1891, una báscula de vagones de mercancías de TBF de 1891 y una señal indicadora de una travesía de unión doble (cruce inglés) de TBF de 1891. La restauración ha contado con el apoyo económico de la Diputación de Tarragona.
Museu del Ferrocarril a Móra la Nova
Museu del Ferrocarril a Móra la Nova
Vas fer tard al nostre darrer tast de vins? Doncs no passa res, tens una nova oportunitat! Aquesta vegada no perdis el tren! El diumenge 21 de maig a les 10.00h el Museu del Ferrocarril a Móra la Nova t’ofereix un tast de quatre vins de la D.O. Terra Alta dirigit per Pilar Ferrando, CEO de Vinomi Rural Experience. Els vins que podràs tastar són el Morenillo Rosat de Bernaví Vinaters, el Garnatxa d’Àmfora del celler Serra de Cavalls, el Sisquera Selecció de Cellers Tarroné i un quart vi que serà una sorpresa. L’activitat té lloc a dalt del tren històric en moviment i inclou la visita a la cotxera. Preu 30 euros. Cal reserva prèvia al telèfon 676 640 345. Més informació a www.museuferrocarril.cat.

----------

¿Llegaste tarde a nuestra última cata de vinos? Pues no pasa nada, ¡tienes una nueva oportunidad! ¡Esta vez no pierdas el tren! El domingo 21 de mayo a las 10.00h el Museo del Ferrocarril en Móra la Nova te ofrece una cata de cuatro vinos de la D.O. Terra Alta dirigido por Pilar Ferrando, CEO de Vinomi Rural Experience. Los vinos que podrás probar son el Morenillo Rosado de Bernaví Vinaters, el Garnatxa d’Àmfora de la bodega Serra de Cavalls, el Sisquera Selecció de Bodegas Tarroné y un cuarto vino que será una sorpresa. La actividad tiene lugar en el tren histórico en movimiento e incluye la visita a la cochera. Precio 30 euros. Es necesaria reserva previa al teléfono 676 640 345. Más información en www.museuferrocarril.cat.
Museu del Ferrocarril a Móra la Nova
Museu del Ferrocarril a Móra la Nova
Avui hem realizat el tast de vins a càrrec de la Escola Agrària de Gandesa, una jornada plena de aromes i sabors en la cual els nostres viatgers del segle passat ham gaudit d' una bonica
experiència. Esperem que vulgueu repetir! 🍷🍷

Demà ens visita el Club 600 de Catalunya, una ocasió especial per gaudir del transport d' abans, i demà passat, 1 de Maig tindrem la locomotora de vapor "Cuco", la més antiga en servei de Catalunya a tot vapor. 🚂

----------

Hoy hemos realitzado la cata de vinos a cargo de la "Escola Agrària de Gandesa", una jornada llena de aromas y sabores en la cual nuestros viajeros del siglo pasado han disfrutado de una bonita experiencia.
Esperamos que queráis repetir! 🍷🍷

Mañana nos visita el Club 600 de Cataluña, una ocasión especial para disfrutar del transporte de antaño, y pasado mañana, 1 de Mayo tendremos la locomotora a vapor "Cuco", la más antigua en servicio de Cataluña a todo vapor. 🚂
All Rights Reserved