Museu del Ferrocarril a Móra la Nova
Museu del Ferrocarril a Móra la Nova
Setmana del Tren al Museu del Ferrocarril a Móra la Nova

El Museu del Ferrocarril a Móra la Nova ha preparat un programa complet d’activitats per aquesta Setmana Santa, amb el nom de “Setmana del Tren”. El Museu estarà obert tots els dies laborables i festius des de l’1 al 10 d’abril en diferents formats. Els dies 3, 4 i 5 hi haurà un guia de guàrdia, però caldrà telefonar prèviament per acordar la visita. La resta de dies es podrà visitar el museu sense reserva prèvia. Els dies 6 i 10 d’abril hi ha visita guiada en els horaris ja habituals. A més, hi haurà cinc dies en què els visitants podran gaudir dels trens històrics en moviment, ja que la millor manera de conservar el patrimoni industrial històric és mantenir-lo viu i en funcionament. Aquesta és la filosofia amb que treballen els voluntaris del Museu, cosa que permet que cada any s’afegeixin noves composicions a l’oferta d’activitats. Enguany hi haurà un dia més d’activitat de trens en moviment. Tota la informació i els horaris es poden consultar a la pàgina web del Museu www.museuferrocarril.cat.

Així, per aquesta Setmana Santa, hi ha previstos recorreguts dins del sistema de vies del Museu a l’estació de ferrocarril de Móra la Nova amb diverses composicions. El Dissabte 1 d’abril, es faran recorreguts especialment atractius per a famílies amb nens, amb la locomotora Memé i el Tro, un vagó de mercaderies obert i adaptat per a passejar còmodament asseguts. El Diumenge de Rams, 2 d’abril serà el torn de la locomotora de vapor en actiu més antiga de Catalunya, la Cuco, amb vagons de mercaderies. El Divendres Sant, 7 d’abril, de nou es posarà en moviment la Memé i el Tro. El dissabte 8 d’abril es posarà en funcionament la locomotora Yeyé amb els cotxes de passatgers de la sèrie 5000/6000 dels anys 50. Per fi, el Diumenge de Pasqua, 9 d’abril, hi haurà una nova sortida de la locomotora de vapor Cuco amb vagons de mercaderies.

La Setmana Santa també és una bona oportunitat per veure, a banda de la col•lecció pròpia, algunes de les peces que estan de forma temporal als tallers del Museu del Ferrocarril, en fase de restauració per a altres entitats.

----------

Semana del Tren en el Museo del Ferrocarril en Móra la Nova

El Museo del Ferrocarril en Móra la Nova ha preparado un programa completo de actividades para esta Semana Santa, con el nombre de “Semana del Tren”. El Museo estará abierto todos los días laborables y festivos del 1 al 10 de abril en diferentes formatos. Los días 3, 4 y 5 habrá un guía de guardia, pero será necesario telefonear previamente para acordar la visita. El resto de días se podrá visitar el museo sin reserva previa. Los días 6 y 10 de abril se ofrece la visita guiada en los horarios ya habituales. Además, habrá cinco días en los que los visitantes podrán disfrutar de los trenes históricos en movimiento, ya que la mejor forma de conservar el patrimonio industrial histórico es mantenerlo vivo y en funcionamiento. Ésta es la filosofía con la que trabajan los voluntarios del Museo, lo que permite que cada año se añadan nuevas composiciones a la oferta de actividades. Este año habrá un día más de actividad de trenes en movimiento. Toda la información y horarios se pueden consultar en la página web del Museo www.museuferrocarril.cat.

Así, para esta Semana Santa están previstos recorridos dentro del sistema de vías del Museo en la estación de ferrocarril de Móra la Nova con diversas composiciones. El Sábado 1 de abril, se harán recorridos especialmente atractivos para familias con niños, con la locomotora Memé y el Tro, un vagón de mercancías abierto y adaptado para pasear cómodamente sentados. El Domingo de Ramos, 2 de abril, será el turno de la locomotora de vapor en activo más antigua de Catalunya, la Cuco, con vagones de mercancías. El Viernes Santo, 7 de abril, de nuevo se pondrá en movimiento la Memé y el Tro. El sábado 8 de abril se pondrá en funcionamiento la locomotora Yeyé con los coches de pasajeros de la serie 5000/6000 de los años 50. Por fin, el Domingo de Pascua, 9 de abril, habrá una nueva salida de la locomotora de vapor Cuco con vagones de mercancías.

La Semana Santa también es una buena oportunidad para ver, además de su propia colección, algunas de las piezas que están de forma temporal en los talleres del Museo del Ferrocarril, en fase de restauración para otras entidades.
Museu del Ferrocarril a Móra la Nova
Museu del Ferrocarril a Móra la Nova
Aprofita una nova ocasió per moure’t amb la locomotora de vapor Cuco, la més antiga de Catalunya en funcionament
El Museu del Ferrocarril engegarà el proper diumenge 19 de març la locomotora de vapor Cuco. Podràs gaudir de recorreguts amb una composició formada per la locomotora de vapor i diversos cotxes de viatgers i vagons de mercaderies.
Les activitats es desenvoluparan en un horari especial des de les 11 a les 14h i de les 15 a les 17 hores. Aquest dia l’entrada general al museu serà de 15 euros i inclourà la visita guiada. S’aplicaran els descomptes habituals. Recorda que el Museu dedica els ingressos a la restauració dels edificis i el material ferroviari de la seva col•lecció. Amb la teva visita ens estàs ajudant a salvaguardar un patrimoni que és de tots.
A més a més hi haurà servei de bar i un cotxe cafeteria on poder prendre un refresc.
La Cuco va ser fabricada per l’empresa Marcinell et Couillet l’any 1886 a Bèlgica, cosa que la converteix en la més antiga de Catalunya en funcionament. Formava part d’una sèrie de 10 màquines encarregades per MZA i destinades a fer maniobres. Ara és propietat del Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya i ha estat restaurada pel Museu del Ferrocarril a Móra la Nova. Acompanya’ns en aquest viatge i et sentiràs com un pioner dels primers temps del ferrocarril!

----------

Aprovecha una nueva ocasión para moverte con la locomotora de vapor Cuco, la más antigua de Catalunya en funcionamiento
El Museo del Ferrocarril pondrá en marcha el próximo domingo 19 de marzo la locomotora de vapor Cuco. Podrás disfrutar de recorridos con una composición formada por la locomotora de vapor y varios coches de viajeros y vagones de mercancías.
Las actividades se desarrollarán durante un horario especial de las 11 a las 14h y de las 15 a las 17h. Este día la entrada al museo valdrá 15 euros, con visita guiada incluida. Se aplicarán los descuentos habituales. Recuerda que el Museo dedica sus ingresos a la restauración de los edificios y al material ferroviario de su colección. Con tu visita nos ayudas a salvaguardar un patrimonio que es de todos.
Además, habrá servicio de bar y un coche cafetería donde tomar un refresco.
La Cuco fue fabricada por la empresa Marcinell et Couillet en 1886 en Bélgica, lo que la convierte en la más antigua de Catalunya en funcionamiento. Formaba parte de una serie de 10 máquinas encargadas por MZA y destinadas a realizar maniobras. Ahora es propiedad del Museo de la Ciencia y de la Técnica de Catalunya y ha sido restaurada por el Museo del Ferrocarril en Móra la Nova. ¡Acompáñanos en este viaje y te sentirás como un pionero de los primeros tiempos del ferrocarril!
Museu del Ferrocarril a Móra la Nova
Museu del Ferrocarril a Móra la Nova
Èxit de l’Assemblea General de l’APPFI

El passat diumenge 19 de febrer, l’Associació per a la Preservació del Patrimoni Ferroviari i Industrial – APPFI, impulsora del Museu del Ferrocarril a Móra la Nova, va celebrar la seva Assemblea General de socis i sòcies. A l’acte hi van participar, entre membres i acompanyants, vora les 100 persones que, un cop acabada la reunió, van poder gaudir d’una demostració de la feina que s’ha fet al Museu i de les darreres incorporacions de material rodant.

----------

Éxito de la Asamblea General de APPFI

El pasado domingo 19 de febrero, la Asociación para la Preservación del Patrimonio Ferroviario e Industrial - APPFI, impulsora del Museo del Ferrocarril en Móra la Nova, celebró su Asamblea General de socios y socias. En el acto participaron, entre miembros y acompañantes, cerca de 100 personas que, una vez terminada la reunión, pudieron disfrutar de una demostración del trabajo realizado en el Museo y de las últimas incorporaciones de material rodante.
Museu del Ferrocarril a Móra la Nova
Museu del Ferrocarril a Móra la Nova
Aquest mes de febrer passeja amb el tren històric i la locomotora Yeyé

Durant tot el diumenge 26 de febrer podràs gaudir d’un recorregut de dos quilòmetres en un tren històric per les vies del recinte del Museu. És una activitat ideal per a nens i famílies!

La composició estarà formada per la locomotora dièsel 10836 del tipus “Yeyé” i els cotxes de passatgers de la sèrie 5000/6000. Viatja en tren als anys 50!

No cal reserva de plaça. L’activitat s’inclou en l’entrada general especial de 15 euros (a partir de 5 anys d’edat). S’aplicaran els descomptes habituals. Hi haurà servei de bar al Museu.

----------

Este mes de febrero pasea con el tren histórico y la locomotora Yeyé

Durante todo el domingo 26 de febrero podrás disfrutar de un recorrido de dos kilómetros en un tren histórico por las vías del recinto del Museu. ¡Es una actividad ideal para niños y familias!

La composición estará formada por la locomotora diesel 10836 del tipo Yeyé y los coches de pasajeros de la serie 5000/6000. ¡Viaja en tren a los años 50!

No es necesaria reserva de plaza. La actividad se incluye en la entrada general especial de 15 euros (a partir de 5 años de edad). Se aplicarán los descuentos habituales. Habrá servicio de bar en el museo.
Museu del Ferrocarril a Móra la Nova
Museu del Ferrocarril a Móra la Nova
Tast de vins al tren històric

El diumenge 26 de febrer a les 11.00h t’oferim una nova edició del tast de vins a bord del tren històric, en un recorregut per les vies del recinte del Museu. La composició estarà formada per la locomotora dièsel 10836 del tipus Yeyé i els cotxes de passatgers de la sèrie 5000/6000.

Durant el trajecte podràs tastar un total de quatre vins de les bodegues Celler Germans Balart de Gandesa i de Vins del Tros de Vilalba dels Arcs. El tast anirà a càrrec de Pilar Ferrando, especialista en enoturisme de Vinomi Rural Experience. L’activitat té un preu de 25 euros. Cal reserva prèvia al número de telèfon 644696313 o al 689740551.

----------

Cata de vinos en el tren histórico

El domingo 26 de febrero a las 11:00h te ofrecemos una nueva edición de la cata de vinos a bordo del tren histórico, en un recorrido por las vías del recinto del Museo. La composición estará formada por la locomotora diesel 10836 del tipo Yeyé y los coches de pasajeros de la serie 5000/6000.

Durante el trayecto podrás degustar un total de cuatro vinos de las bodegas Celler Germanss Balart de Gandesa y Vins del Tros de Vilalba dels Arcs. La cata irá a cargo de Pilar Ferrando, especialista en enoturismo de Vinomi Rural Experience. La actividad tiene un precio de 25 euros. Es necesaria reserva previa al número de teléfono 644696313 o al 689740551.
Museu del Ferrocarril a Móra la Nova
Museu del Ferrocarril a Móra la Nova
Assistim a la inauguració del Museu del Ferrocarril de Venta de Baños

Una delegació del Museu del Ferrocarril a Móra la Nova va ser convidada a assistir, el passat 20 de gener, a la inauguració del Museu del Ferrocarril de Venta de Baños, a Palència. El nou equipament és el resultat de la feina que s’ha fet els darrers anys per part de l’Ajuntament de Venta de Baños i la Asociación Venteña de Amigos del Ferrocarril.

Aquest museu pretén posar en valor la història de Venta de Baños que fou considerat, a principis del segle XX, el nus ferroviari més important del nord d’Espanya. Aquesta activitat va esdevenir el motor de desenvolupament econòmic del municipi, de forma que el ferrocarril ha quedat fixat en l’imaginari local com un element transcendental per a moltes generacions dels seus habitants.

L’objectiu del museu és que les futures generacions de Venta de Baños coneguin el passat ferroviari de la localitat i que aquest equipament també sigui un recurs turístic per als visitants. Des de Móra la Nova, ens complau fer arribar els nostres millors desitjos als companys de Venta de Baños amb qui continuarem treballant conjuntament per la posada en valor del patrimoni ferroviari. Felicitats!

----------

Asistimos a la inauguración del Museo del Ferrocarril de Venta de Baños

Una delegación del Museo del Ferrocarril en Móra la Nova fue invitada a asistir, el pasado 20 de enero, a la inauguración del Museo del Ferrocarril de Venta de Baños, en Palencia. El nuevo equipamiento es el resultado del trabajo que se ha realizado en los últimos años por parte del Ayuntamiento de Venta de Baños y la Asociación Venteña de Amigos del Ferrocarril.

Este museo pretende poner en valor la historia de Venta de Baños que fue considerado, a principios del siglo XX, el nudo ferroviario más importante del norte de España. Esta actividad se convirtió en el motor de desarrollo económico del municipio, de forma que el ferrocarril ha quedado fijado en el imaginario local como un elemento trascendental para muchas generaciones de sus habitantes.

El objetivo del museo es que las futuras generaciones de Venta de Baños conozcan el pasado ferroviario de la localidad y que este equipamiento sea también un recurso turístico para los visitantes. Desde Móra la Nova, nos complace hacer llegar nuestros mejores deseos a los compañeros de Venta de Baños con los que continuaremos trabajando conjuntamente por la puesta en valor del patrimonio ferroviario. ¡Felicidades!
All Rights Reserved