Museu Ferrocarril Moralanova
Museu Ferrocarril Moralanova
El grup de teatre "l'Estació" ha col·laborat aquest diumenge amb La Marató dels Espectacles representant diverses escenes de la visita teatralitzada al Museu del Ferrocarril a Móra la Nova.

El grupo de teatro "l'Estació" ha colaborado este domingo con La Marató dels Espectacles representando diversas escenas de la visita teatralizada al Museo del Ferrocarril en Móra la Nova.
Museu Ferrocarril Moralanova
El grup de teatre l'Estació de Móra la Nova a La Marató dels Espectacles (1)
El grup de teatre l'Estació de Móra la Nova a La Marató dels Espectacles (1)
youtube.com
Museu Ferrocarril Moralanova
Museu Ferrocarril Moralanova
Participem a la Fira del Lllibre Ebrenc i Litterarum

Ahir divendres es va presentar el llibre “L’Esperit del Nadal” en el marc de la Fira del Llibre Ebrenc que es celebra conjuntament amb la fira d’espectacles literaris Litterarum a Móra d’Ebre durant aquest cap de setmana. Litterarum ha rebut enguany el Premi Nacional de Cultura en reconeixement al seu recorregut.

“L’Esperit del Nadal” és un conte infantil que resumeix l’obra teatral que es va estrenar al Museu del Ferrocarril el Nadal de 2018 i que es tornarà a representar el 2019.

El conte es pot comprar a llibreries de Móra la Nova, Móra d'Ebre i Tortosa. També el podeu adquirir al Museu del Ferrocarril.

Participamos en la Fira del Lllibre Ebrenc y Litterarum

Ayer viernes se presentó el libro "El Espíritu de la Navidad" en el marco de la Fira del Llibre Ebrenc que se celebra conjuntamente con la feria de espectáculos literarios Litterarum en Móra d'Ebre durante este fin de semana. Litterarum ha recibido este año el Premi Nacional de Cultura en reconocimiento a su recorrido.

"El Espíritu de la Navidad" es un cuento infantil que resume la obra teatral que se estrenó en el Museo del Ferrocarril la Navidad de 2018 y que se volverá a representar en 2019.

El cuento se puede comprar en librerías de Móra la Nova, Móra d'Ebre y Tortosa. También se puede adquirir en el Museo del Ferrocarril.
Museu Ferrocarril Moralanova
Museu Ferrocarril Moralanova
Mor Eduard Punset

El genial divulgador científic i economista va donar suport al Museu del Ferrocarril protagonitzant l'espot de la Festa del Tren 2018.

Et recordarem sempre, Eduard!

Muere Eduard Punset

El genial divulgador científico y economista dió su apoyo al Museo del Ferrocarril protagonizando el espot de la Fiesta del Tren 2018.

¡Te recordaremos siempre, Eduard!
Museu Ferrocarril Moralanova
Museu Ferrocarril Moralanova
Fira Actiu Natura i Dia Internacional dels Museus

El proper dissabte 18 de maig tindrà lloc a l'embarcador de Móra la Nova la tercera edició de la Fira Actiu Natura, coincidint amb el #DIM2019. El Museu del Ferrocarril hi serà de nou present amb un estand. A més, al matí es podrà gaudir al recinte firal d’un tast de la visita teatralitzada “Un passeig per l’estació”, a càrrec del grup de teatre “L’Estació”.

L’organització de la Fira posa a disposició dels interessats un bus que farà el recorregut entre l’embarcador i el Museu per a poder assistir a les visites guiades al Museu del matí i de la tarda que inclouran un recorregut amb la locomotora Memé i el vagó de passeig “El Tro”. La visita guiada de la tarda comptarà, a més, amb la representació íntegra de la visita teatralitzada “Un passeig per l’estació”. Els tiquets per aquestes activitats es podran adquirir al recinte de la Fira o bé directament al Museu del Ferrocarril.

Com a novetat, aquells que ho desitgin podran rebré al llarg del dia una formació prèvia que els permetrà fer una petita sessió de conducció de la locomotora diesel Memé.

Fira Actiu Natura y Día Internacional de los Museos

El próximo sábado 18 de mayo tendrá lugar en el embarcadero de Móra la Nova la tercera edición de la Fira Actiu Natura, coincidiendo con el #DIM2019. El Museo del Ferrocarril estará de nuevo presente con un stand. Además, por la mañana se podrá disfrutar en el recinto ferial de una pequeña muestra de la visita teatralizada "Un paseo por la estación", a cargo del grupo de teatro "L'Estació".

La organización de la Feria pone a disposición de los interesados ​​un bus que hará el recorrido entre el embarcadero y el Museo para poder asistir a las visitas guiadas al Museo de la mañana y de la tarde que incluirán un recorrido con la locomotora Memé y el vagón de paseo "El Tro". La visita guiada de la tarde contará, además, con la representación íntegra de la visita teatralizada "Un paseo por la estación". Los tickets para estas actividades se podrán adquirir en el recinto de la Feria o bien directamente en el Museo del Ferrocarril.

Como novedad, aquellos que lo deseen podrán recibir a lo largo del día una formación previa que les permitirá hacer una pequeña sesión de conducción de la locomotora diesel Memé
Museu Ferrocarril Moralanova
Museu Ferrocarril Moralanova
Exprés Nonasp

El proper 2 de juny de 2019 el Tren Azul d’AZAFT farà el recorregut Zaragoza-Nonasp-Zaragoza, en el marc d’una activitat organitzada pels Amics de Nonasp i MGS sota el lema “Nonasp: Bressol de l’enginyeria ferroviària – 1892”.

El viatge es complementarà amb una visita al Museu Etnològic, l’antiga oficina de Correus, l’Ajuntament, l’Església Parroquial, la Presó i l’Ermita de Nonasp.

No us ho perdeu!

Expreso Nonaspe

El próximo 2 de junio de 2019 el Tren Azul de AZAFT hará el recorrido Zaragoza-Nonaspe-Zaragoza, en el marco de una actividad organizada por Amics de Nonasp y MGS bajo el lema "Nonaspe: Cuna de la ingeniería ferroviaria - 1892" .

El viaje se complementará con una visita al Museo Etnológico, la antigua oficina de Correos, el Ayuntamiento, la Iglesia Parroquial, la Cárcel y la Ermita de Nonaspe.

¡No os lo perdáis!
Museu Ferrocarril Moralanova
Museu Ferrocarril Moralanova
Dilluns passat, va arribar al Museu de Móra la Nova una locomotora de vapor fabricada el 1886 per Marcinelle et Coulliet a Bèlgica. Es tracta de la 020T MZA 606, coneguda com a "Cuco".

La locomotora ha estat cedida pel Museu de la Ciència i la Tècnica de Catalunya i fins ara havia estat ubicada al Museu del Ferrocarril de Catalunya a Vilanova i la Geltrú.

Durant el matí, els voluntaris d'APPFI, van dur a terme les tasques de preparació de la locomotora per al seu posterior trasllat per carretera a les instal•lacions de Móra la Nova.

A partir d'ara el Museu del Ferrocarril de Móra la Nova redactarà un projecte de restauració i s'iniciara el procés de posada en valor de la peça. Un cop restaurada serà la segona locomotora en funcionament més antiga a Catalunya i entre les cinc primeres d’Espanya.

Així doncs, cada cop estem més a prop de poder disposar d'una locomotora de vapor operativa al nostre Museu i que la tracció a vapor retorni a Móra la Nova.

El pasado lunes, llego al Museo de Móra la Nova una locomotora de vapor fabricada en 18886 por Marcinelle et Coulliet en Belgica. Se trata de la 020T MZA 606, conocida como “Cuco”.

La locomotora ha estado cedida por el Museo de la Ciencia y la Técnica de Cataluña, hasta la fecha había estado ubicada en el Museo del Ferrocarril de Cataluña, en Vilanova i la Geltrú.
Durante la mañana, los voluntarios de APPFI realizaron las tareas de preparación de la locomotora para su posterior traslado por carretera a las instalaciones de Móra la Nova.

A partir de ahora el Museo del Ferrocarril de Móra la Nova se encargara de redactar un proyecto de restauración. Una vez restaurada será la segunda locomotora de vapor mas antigua operativa en Cataluña y una de las cinco primeras de España.

De esta manera, cada vez estamos mas cerca de disponer de una locomotora de vapor operativa en nuestro Museo y que la tracción a vapor vuelva a Móra la Nova.
All Rights Reserved