Museu del Ferrocarril a Móra la Nova
Viu el patrimoni industrial de Catalunya | Sistema Territorial MNACTEC
Descobreix el llegat industrial de Catalunya a través dels 27 museus que integren el Sistema Territorial del Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Cat...
youtube.com
Museu del Ferrocarril a Móra la Nova
Museu del Ferrocarril a Móra la Nova
El Museu del Ferrocarril presenta l’audiovisual “Fins al futur, anar i tornar!”

El Museu del Ferrocarril a Móra la Nova participa en una nova edició del cicle “Ebre, Art & Patrimoni” que organitza el Servei d'Atenció als Museus de les Terres de l'Ebre, encapçalat pel Consorci del Museu de les Terres de l'Ebre i el Departament de Cultura. El festival, que reivindica el sentit contemporani del patrimoni col•lectiu a través de l’art, es podrà veure en tretze museus i centres d’interpretació de l’Ebre entre el 7 d’agost i el 30 de setembre.

En el cas de Móra la Nova, l’audiovisual es presentarà el diumenge 9 d’agost a les 19.00h al punt d’acollida del Museu del Ferrocarril, on es podrà visualitzar fins el 30 de setembre com a part de les visites guiades que s’efectuen al recinte en caps de setmana a les 11.30h i les 17.00h o també entre setmana en horaris concertats.

Els creadors escollits han estat els flixancos “Lupini & Ratini, produccions siderals” que ens presenten la història “Fins al futur, anar i tornar!”. Una composició visual adreçada a demostrar que el temps no canvia l’essència humana i com, igual que fa molts anys i encara que sigui per motius ben diferents, el tren segueix representant tot allò de bo que ens portarà el futur.

El Museo del Ferrocarril presenta el audiovisual "¡Hasta el futuro, ir y volver!"

El Museo del Ferrocarril en Móra la Nova participa en una nueva edición del ciclo "Ebre, Art & Patrimoni" que organiza el Servicio de Atención a los Museos de las Terres de l’Ebre, encabezado por el Consorci del Museu de les Terres de l’Ebre y el Departamento de Cultura. El festival, que reivindica el sentido contemporáneo del patrimonio collectivo a través del arte, se podrá ver en trece museos y centros de interpretación del Ebro catalán entre el 7 de agosto y el 30 de septiembre.

En el caso de Móra la Nova, el audiovisual se presentará el domingo 9 de agosto a las 19.00h en el punto de acogida del Museo del Ferrocarril, donde se podrá visualizar hasta el 30 de septiembre como parte de las visitas guiadas que efectúan en el recinto en fines de semana a las 11.30h y las 17.00h o también entre semana en horarios concertados.

Los creadores escogidos han sido los artistas de Flix "Lupini & Ratini, producciones siderales" que nos presentan la historia "¡Hasta el futuro, ir y volver!". Una composición visual dirigida a demostrar que el tiempo no cambia la esencia humana y cómo, al igual que hace muchos años y aunque sea por motivos bien distintos, el tren sigue representando todo lo bueno que nos traerá el futuro.
Museu del Ferrocarril a Móra la Nova
Museu del Ferrocarril a Móra la Nova
Sigue a todo vapor con la “Cuco”.
Proces de fosa de metall antifregament per als coixinets del eixos motors de la locomotora. S han utilizat 19 kg en llingots d una aleacio de plom,antimoni i estany fabricada expressament per a la cuco. Per a la seva fosa s ha construït un Gresol i s ha fos el metall a uns 650 graus. D altra banda s han netejat el coixinets de bronze, s ha fet un motlle d Acer inoxidable i s ha segellat amb argila. Un cop abocada la fosa s ha desenmotllat i ara s ha de mecanitzar al torn.
Museu del Ferrocarril a Móra la Nova
Museu del Ferrocarril a Móra la Nova
L’IRMU, el mNACTEC i el CERE donen suport a la recerca del Museu

El Museu del Ferrocarril a Móra la Nova ha posat en marxa un nou projecte de recerca a través de l’APPFI i que porta per títol “Decadència i ressorgiment de l’estació de Móra la Nova”. L’estudi anirà a càrrec d’Adrià Pàmies qui ja ha portat a terme diferents investigacions sobre temes ferroviaris i, en concret, sobre la Línia dels Directes. En aquesta ocasió l'objectiu principal del treball serà descriure quin ha estat l'impacte en l'estació de Móra la Nova dels diferents plans de millora de la RENFE, i més recentment també d'ADIF. Posteriorment, aliè a aquesta programació oficial, també s'analitzarà el conjunt d'actuacions que l'APPFI ha dut a terme sobre l'estació i el material rodant emmagatzemat a les seves instal·lacions. Les conclusions de la recerca es presentaran a finals de 2020 o principis de 2021.

El treball compta amb una aportació econòmica de la XV Convocatòria d’ajuts per a projectes d’investigació o de difusió cultural de l’Institut Ramon Muntaner, dins la categoria de Patrimoni Industrial, patrocinada pel Museu de la Ciència i la Tècnica de Catalunya. El treball també compta amb una beca del Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre.

El IRMU, el mNACTEC y el CERE apoyan la investigación del Museo

El Museo del Ferrocarril en Móra la Nova ha puesto en marcha un nuevo proyecto de investigación a través de APPFI y que lleva por título "Decadencia y resurgimiento de la estación de Móra la Nova". El estudio estará a cargo de Adrià Pàmies quien ya ha llevado a cabo diferentes investigaciones sobre temas ferroviarios y, en concreto, sobre la Línea de los Directos. En esta ocasión el objetivo principal del trabajo será describir cuál ha sido el impacto en la estación de Móra la Nova de los diferentes planes de mejora de RENFE, y más recientemente también de ADIF. Posteriormente, además de esta programación oficial, también se analizará el conjunto de actuaciones que APPFI ha llevado a cabo sobre la estación y el material rodante almacenado en sus instalaciones. Las conclusiones de la investigación se presentarán a finales de 2020 o principios de 2021.

El trabajo cuenta con una aportación económica de la XV Convocatoria de ayudas para proyectos de investigación o de difusión cultural del Institut Ramon Muntaner, dentro de la categoría de Patrimonio Industrial, patrocinada por el Museu de la Ciència i la Tècnica de Catalunya. El trabajo también cuenta con una beca del Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre.
Museu del Ferrocarril a Móra la Nova
Museu del Ferrocarril a Móra la Nova
Vols fer fotos diferents , vingui al Museu del Ferrocarril . Porta amb tu el millor record .
Museu del Ferrocarril a Móra la Nova
Museu del Ferrocarril a Móra la Nova
Vols fer fotos diferents , vingui al Museu del Ferrocarril . Porta amb tu el millor record .
All Rights Reserved