Museu del Ferrocarril a Móra la Nova
Museu del Ferrocarril a Móra la Nova
Estrenem l'anunci de l'espectacle "L'Esperit del Nadal" els dies 21, 22 i 28 de desembre a les 17.30h i les 19.00h. Animeu-vos a venir i ajudeu-nos a fer difusió també. Enguany descomptes familiars!!! Compra d'entrades a www.museuferrocarril.cat.

Estrenamos el anuncio del espectáculo "L'Esperit del Nadal" los días 21, 22 y 28 de diciembre a les 17.30h y a las 19.00h. Animaros a venir y ayudadnos a hacer difusión también. Este año con descuentos familiares!!! Compra de entradas en www.museuferrocarril.cat.
Museu del Ferrocarril a Móra la Nova
Museu del Ferrocarril a Móra la Nova
Museu del Ferrocarril a Móra la Nova
Cazarabet conversa amb Carles Duarte sobre el reportatge del Museu del Ferrocarril a Móra la Nova al número 7 de la revista Eix: http://www.cazarabet.com/conversacon/fichas/fichas1/eix7.htm

Cazarabet conversa con Carles Duarte Montserrat sobre el reportaje del Museu del Ferrocarril en Móra la Nova en el número 7 de la revista Eix: http://www.cazarabet.com/conversacon/fichas/fichas1/eix7.htm
Museu del Ferrocarril a Móra la Nova
Museu del Ferrocarril a Móra la Nova
Un treball sobre el dipòsit de locomotores de vapor de Móra la Nova guanya el XIX Premi d’Assaig Artur Bladé

El text guanyador del XIX Premi d’Assaig Artur Bladé i Desumvila ha estat "El dipòsit de locomotores de vapor de Móra la Nova. Una història tècnica, social i humana" del Dr. Joan Alberich González. El jurat, format per representants de centres acadèmics i universitaris de prestigi, ha escollit aquest treball entre les sis obres que s’havien presentat a la convocatòria, centrades en la recerca sobre la comarca de la Ribera d’Ebre. Joan Alberich González és doctor en Geografia per la Universitat Autònoma de Barcelona i professor del Departament de Geografia de la Universitat Rovira i Virgili. Entre altres temes, s’ha especialitzat en l’estudi de la xarxa ferroviària a Espanya i és autor un gran nombre de publicacions i aportacions a congressos i jornades nacionals i internacionals. En el cas de l’estudi premiat, l’autor aborda el subjecte d’anàlisi des de tres perspectives complementàries: l’arquitectònica, la tècnica i la social.

El premi, organitzat pel Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre (CERE), és de caràcter biennal, està dotat amb 2.500 euros. El reconeixement també inclou la publicació de l’obra guanyadora, que s’ha presentat ja editada dins el número 17 de la col•lecció Daliner, la mateixa nit del lliurament, gràcies al suport del Museu de la Ciència i la Tècnica de Catalunya. L’obra va ser un encàrrec de l’Associació per a la Preservació del Patrimoni Ferroviari i Industrial per tal de recuperar la història del dipòsit de locomotores que va existir a Móra la Nova. El projecte ha comptat també amb l’ajut específic del Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre (CERE) i de l’Institut Ramon Muntaner (IRMU).

Un trabajo sobre el depósito de locomotoras de vapor de Móra la Nova gana el XIX Premio de Ensayo Artur Bladé

El texto ganador del XIX Premio de Ensayo Artur Bladé ha sido "El depósito de locomotoras de vapor de Móra la Nova. Una historia técnica, social y humana" del Dr. Joan Alberich González. El jurado, formado por representantes de centros académicos y universitarios de prestigio, ha elegido este trabajo entre las seis obras que se habían presentado a la convocatoria, centradas en la investigación sobre la comarca de la Ribera d'Ebre. Joan Alberich González es doctor en Geografía por la Universidad Autónoma de Barcelona y profesor del Departamento de Geografía de la Universidad Rovira i Virgili. Entre otros temas, se ha especializado en el estudio de la red ferroviaria en España y es autor un gran número de publicaciones y aportaciones a congresos y jornadas nacionales e internacionales. En el caso del estudio premiado, el autor aborda el sujeto de análisis desde tres perspectivas complementarias: la arquitectónica, la técnica y la social.

El premio, organizado por el Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre (CERE), es de carácter bienal y está dotado con 2.500 euros. El reconocimiento también incluye la publicación de la obra ganadora, que se ha presentado ya editada en el número 17 de la Colección Daliner, la misma noche de la entrega, gracias al apoyo del Museo de la Ciencia y la Técnica de Catalunya. La obra fue un encargo de la Asociación para la Preservación del Patrimonio Ferroviario e Industrial para recuperar la historia del depósito de locomotoras que existió en Móra la Nova. El proyecto ha contado también con la ayuda específica del Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre (CERE) y del Instituto Ramon Muntaner (IRMU).
Museu del Ferrocarril a Móra la Nova
Museu del Ferrocarril a Móra la Nova
El proper divendres 15 de novembre a les 19.00h la cotxera del Museu del Ferrocarril acollirà l'acte de lliurament del XIX Premi d'Assaig Artur Bladé i Desumvila que atorga el Centre d'Estudis de la Ribera d'Ebre. Es tracta d'un acte obert a tot el públic. Us hi esperem!

El próximo viernes 15 de noviebre a las 19.00h la cochera del Museo del Ferrocarril acogerá el acto de entrega del XIX Premio de Ensayo Artur Bladé i Desumvila que otorga el Centre d'Estudis de la Ribera d'Ebre. Se trata de un acto abierto al público. ¡Os esperamos!
Museu del Ferrocarril a Móra la Nova
Museu del Ferrocarril a Móra la Nova
El Museu del Ferrocarril i l’Institut Ramon Muntaner, amb la col•laboració de l’Ajuntament de Móra la Nova, us conviden a participar aquest divendres a les 18.30h a la Sala d’Actes al taller de memòria oral destinat a presentar una recerca sobre memòria ferroviària de Móra la Nova que també ha de servir per recollir nova informació.

Us hi esperem!

El Museo del Ferrocarril y el Institut Ramon Muntaner, con la colaboración del Ayuntamiento de Móra la Nova, os invitan a participar este viernes a las 18.30h en la Sala de Actos en el taller de memoria oral destinado a presentar una investigación sobre memoria ferroviaria de Móra la Nova que también debe servir para recoger nueva información.

¡Os esperamos!
Museu del Ferrocarril a Móra la Nova
Museu del Ferrocarril a Móra la Nova
Del 2 al 10 de novembre els equipaments de la Xarxa de Turisme Industrial de Catalunya celebrem la Setmana del Turisme Industrial, no us la perdeu!
Del 2 al 10 de noviembre los equipamientos de la Red de Turismo Industrial de Catalunya celebramos la Semana del Turismo Industrial, ¡no os la perdáis!
Museu del Ferrocarril a Móra la Nova
Setmana Turisme Industrial 2019
Arriba la 4a edició de la Setmana del Turisme Industrial! Visita www.turismeindustrial.cat i descobreix totes les sorpreses que t'esperen!
youtube.com
All Rights Reserved