Museu del Ferrocarril a Móra la Nova
Museu del Ferrocarril a Móra la Nova
Avui han arribat a les instal•lacions del museu dues locomotores de vapor: la locomotora de Carbones de Berga i explotada per la CGFC 209 "Monistrol" i la de l'Olot-Girona número 22, juntament amb un vagó plataforma, per sotmetre's durant els propers mesos a una restauració estètica per anar al futur museu de la via mètrica que FGC està construint al costat de l'estació de Martorell Central. Després d'un trasllat nocturn de diverses hores de moviments amb la col•laboració de personal de FGC i l'APPFI, les locomotores han sortit de la seva hibernació del túnel que hi ha a l'estació de plaça Espanya, on han estat guarides els darrers anys, per anar a una zona de fàcil accés i fer allà la càrrega en camions. Aquesta operació s'ha dut a terme gràcies a la col•laboració de Grues i Transports Sanjo, experts en moviment de vehicles ferroviaris.

----------

Hoy han llegado a las instalaciones del museo dos locomotoras de vapor: la locomotora de Carbones de Berga y explotada por la CGFC 209 "Monistrol" y la del Olot-Girona número 22, junto con un vagón plataforma, para someterse durante los próximos meses a una restauración estética para ir al futuro museo de la vía métrica que FGC está construyendo junto a la estación de Martorell Central. Después de un traslado nocturno de varias horas de movimientos con la colaboración de personal de FGC y la APPFI, las locomotoras han salido de su hibernación del túnel que hay en la estación de plaza España, donde han sido guardadas los últimos años, para ir a una zona de fácil acceso y hacer allí la carga en camiones. Esta operación se ha llevado a cabo gracias a la colaboración de Grúas y Transportes Sanjo, expertos en movimiento de vehículos ferroviarios.
Museu del Ferrocarril a Móra la Nova
Museu del Ferrocarril a Móra la Nova
Encara no coneixes el Museu del Ferrocarril? Està obert tots els caps de setmana i festius d'11:30 a 13:30h i de 17 a 19h, amb visites guiades a les 11:30 i a les 17h, no t'ho perdis!

----------

¿Aún no conoces el Museo del Ferrocarril? Está abierto todos los fines de semana y festivos de 11:30 a 13:30h y de 17 a 19h, con visitas guiadas a las 11:30 y a las 17h, ¡no te lo pierdas!
Museu del Ferrocarril a Móra la Nova
Museu del Ferrocarril a Móra la Nova
Museu del Ferrocarril a Móra la Nova
Ahir va arribar a les instal·lacions del museu un vagó de vores baixes procedent de Lleida. Aquest vagó ha estat cedit per ARMF per procedir a la seva restauració i a la posterior exhibició juntament amb la Cuco.
Gràcies a aquest material podrem divulgar de manera realista com eren els primers vehicles unificats pel transport de mercaderies. Tot i que no conservi cap numeració, es té l'aproximació que es tracta d'un vagó de la companyia de Camins de Ferro del Nord d'Espanya, aproximadament del 1880.
Aquest vagó va estar abandonat més de 50 anys a la derivació particular de la farinera la Meta de Lleida, podent-se recuperar de la seva ubicació quan es van fer les obres de l'AVE a la ciutat, traslladant-se als tallers del Pla de Vilanoveta on s'ha conservat fins a l'actualitat.
Des d'aquestes línies volem reiterar l'agraïment cap a la gent de ARMF per l'ajuda al nostre projecte amb la cessió d'aquest vehicle.

----------

Ayer llegó a las instalaciones del museo un vagón de bordes bajos procedente de Lleida. Este vagón ha sido cedido por ARMF para proceder a su restauración y la posterior exhibición junto con la Cuco.
Gracias a este material podremos divulgar de manera realista cómo eran los primeros vehículos unificados para el transporte de mercancías. Aunque no conserve ninguna numeración, se tiene la aproximación que se trata de un vagón de la compañía de Caminos de Hierro del Norte de España, aproximadamente de 1880.
Este vagón estuvo abandonado más de 50 años en la derivación particular de la harinera la Meta de Lleida, pudiéndose recuperar de su ubicación cuando se hicieron las obras del AVE en la ciudad, trasladándose a los talleres del Pla de Vilanoveta donde se ha conservado hasta la actualidad.
Desde estas líneas queremos reiterar el agradecimiento hacia la gente de ARMF para la ayuda a nuestro proyecto con la cesión de este vehículo.
Museu del Ferrocarril a Móra la Nova
Museu del Ferrocarril a Móra la Nova
RIBERA D'EBRE // Convertir el complex ferroviari de Móra la Nova en un gran actiu turístic de tot el país ha estat l’objectiu de l’Associació per a la Preservació del Patrimoni Ferroviari i Industrial (APPFI) des de la seua fundació, l’any 2001....
Museu del Ferrocarril a Móra la Nova
Museu del Ferrocarril a Móra la Nova
Vine a sopar al Museu!
Vols fer una visita diferent? El proper diumenge 22 d’agost podreu visitar el museu i sopar al cotxe restaurant mentre es passeja per les vies de l’estació, veient elements il·luminats de nit donant un punt de vista diferent a la visita.

La visita s’iniciarà a les 19h, accedint posteriorment al cotxe restaurant on es servirà un menú que farà un tast de productes ecològics i de proximitat, consistent en:
Primers a triar entre:
-Crema freda de carbassó amb cruixent de pernil i parmesà
-Gaspatxo de síndria amb albahaca, pebre negre i oli d'oliva verge extra
-Amanida verda amb formatge de cabra, fruits secs i vinagreta de mel

Segons
-Pa al forn de llenya amb tomàquet, assortiment d'embotits, fusta de formatges i pintxos de truites variades
-Mini pizzes al gust

Postre a escollir
-Mousse de xocolata
-Mousse de llimona
-Músic amb moscatell
-Flam casolà amb nata

Aigua i vi del celler del Masroig amb D.O. Montsant inclosos al menú.

El preu de la visita i el sopar és de 25€ per persona, amb taules de 4 places (reservables a partir de 2 places), cal inscriure’s abans del 18 d’agost al telèfon 676640345 o al correu museuferrocarrilmoralanova@gmail.com, places limitades.

----------

¡Ven a cenar al Museo!

Quieres hacer una visita diferente? El próximo domingo 22 de agosto podréis visitar el museo y cenar en el coche restaurante mientras se pasea por las vías de la estación, viendo elementos iluminados por la noche dando un punto de vista diferente a la visita.

La visita se iniciará a las 19h, accediendo posteriormente al coche restaurante donde se servirá un menú que hará una cata de productos ecológicos y de proximidad, consistente en:
Primeros a elegir entre:
-Crema fría de calabacín con crujiente de jamón y parmesano
-Gazpacho de sandía con albahaca, pimienta negra y aceite de oliva virgen extra
-Ensalada verde con queso de cabra, frutos secos y vinagreta de miel

Segundo
-Pan al horno de leña con tomate, surtido de embutidos, tabla de quesos y pintxos de tortillas variadas
-Mini pizzas al gusto

Postre a escoger
-Mousse de chocolate
-Mousse de limón
-Músico con moscatel
-Flan casero con nata

Agua y vino de la bodega del Masroig con D.O. Montsant incluidos en el menú.

El precio de la visita y la cena es de 25€ por persona, con mesas de 4 plazas (reservables a partir de 2 plazas), hay que inscribirse antes del 18 de agosto al teléfono 676640345 o al correo museuferrocarrilmoralanova@gmail.com, plazas limitadas.
Museu del Ferrocarril a Móra la Nova
All Rights Reserved