Museu Ferrocarril Moralanova
Museu Ferrocarril Moralanova
Carles Duarte visita el Museu del Ferrocarril a Móra la Nova

Avui hem rebut la visita de Carles Duarte i Montserrat, poeta i lingüista, i en l’actualitat president del Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA) i director general de la Institució Cultural del CIC. El motiu de la seva presència al Museu ha estat la confecció d’una entrevista que serà publicada a la revista EIX que edita el Museu de la Ciència i la Tècnica de Catalunya, acompanyada d’un ampli reportatge de les nostres instal•lacions.

Carles Duarte ja havia visitat amb anterioritat el Museu i, a més, té un estret lligam amb la nostra comarca, ja que el seu avi havia estat conductor de locomotores i durant els anys 20 del segle passat va residir i treballar a l’estació de Garcia.

Carles Duarte visita el Museo del Ferrocarril en Móra la Nova

Hoy hemos recibido la visita de Carles Duarte i Montserrat, poeta y lingüista, y en la actualidad presidente del Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA) y director general de la Institució Cultural del CIC. El motivo de su presencia en el Museo ha sido la confección de una entrevista que será publicada en la revista EIX que edita el Museu de la Ciència i la Tècnica de Catalunya, acompañada de un amplio reportaje de nuestras instalaciones.

Carles Duarte ya había visitado con anterioridad el Museo y, además, tiene un estrecho vínculo con nuestra comarca, ya que su abuelo había sido conductor de locomotoras y durante los años 20 del siglo pasado residió y trabajó en la estación de Garcia.
Museu Ferrocarril Moralanova
Museu Ferrocarril Moralanova
Obert el termini d’inscripcions pel Fedecrail Youth Exchange a Móra la Nova

Del 9 al 19 d’agost, el Museu del Ferrocarril a Móra la Nova acollirà la dotzena edició de l’Intercanvi Internacional de Joves de Fedecrail, que té lloc cada any en un país diferent d’Europa. En el transcurs d’aquests dies una vintena de nois i noies d’entre 16 i 25 anys i de diferents estats d’Europa duran a terme activitats de restauració de vehicles ferroviaris i visites culturals a espais com el Museu del Ferrocarril de Catalunya, a Vilanova i la Geltrú, el centre de material històric de FGC a Rubí o el centre de control d’ADIF a Saragossa. Si hi esteu interessats us podeu inscriure o demanar més informació a youthexchange@fedecrail.org (en anglès) o al telèfon 658 806 999.

Aquesta activitat està organitzada per l’APPFI i Fedecrail amb el suport d’FGC i el Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre i la col•laboració de l’Ajuntament de Móra la Nova, ADIF, el Museu del Ferrocarril de Catalunya i Transports Domènech, entre altres entitats que s’hi aniran afegint. No et perdis aquesta ocasió excepcional per a qualsevol aficionat jove al ferrocarril!!!

(Foto: 11è Fedecrail Youth Exchange a Suècia)

Abierto el plazo de inscripciones para el Fedecrail Youth Exchange en Móra la Nova

Del 9 al 19 de agosto, el Museo del Ferrocarril en Móra la Nova acogerá la duodécima edición del Intercambio Internacional de Jóvenes de Fedecrail, que tiene lugar cada año en un país diferente de Europa. En el transcurso de estos días una veintena de chicos y chicas de 16 a 25 años y de diferentes estados de Europa llevarán a cabo actividades de restauración de vehículos ferroviarios y visitas culturales a espacios como el Museo del Ferrocarril de Catalunya, en Vilanova i la Geltrú, el centro de material histórico de FGC en Rubí o el centro de control de ADIF en Zaragoza. Si estás interesado puedes inscribirse o pedir más información en youthexchange@fedecrail.org (en inglés) o al teléfono 658 806 999.

Esta actividad está organizada por APPFI y Fedecrail con el apoyo de FGC y el Centre d'Estudis de la Ribera d'Ebre y la colaboración del Ayuntamiento de Móra la Nova, ADIF, el Museo del Ferrocarril de Catalunya y Transports Domènech, entre otras entidades que se irán añadiendo. No te pierdas esta ocasión excepcional para cualquier aficionado joven al ferrocarril !!!

(Foto: 11th Fedecrail Youth Exchange en Suecia)
Museu Ferrocarril Moralanova
Museu Ferrocarril Moralanova
FGC promociona el Museu del Ferrocarril a Móra la Nova mitjançant el Tren dels Llacs

Un dels primers resultats del segon conveni marc de col•laboració entre FGC i el Museu del Ferrocarril a Móra la Nova és la promoció d’aquest equipament museístic a través del Tren dels Llacs.

Per part del Museu s’oferirà un 25% de descompte en la tarifa general (preu final 6 €) a tots aquells visitants que presentin el bitllet del Tren Històric dels Llacs. Per la seva part, FGC ja anuncia aquesta promoció a la web de tarifes del Tren dels Llacs (www.trendelsllacs.cat) i a les tertúlies (cartells d’anuncis) situats en 15 unitats de viatgers de l’Àrea Metropolitana. A més, amb l’inici de la circulació d’enguany, FGC lliurarà un val de descompte amb informació sobre el Museu del Ferrocarril als usuaris del Tren Històric. Només aquesta darrera acció ja tindrà un impacte superior a les 5000 persones.

FGC promociona el Museo del Ferrocarril en Móra la Nova mediante el Tren dels Llacs

Uno de los primeros resultados del segundo convenio marco de colaboración entre FGC y el Museo del Ferrocarril en Móra la Nova es la promoción de este equipamiento museístico a través del Tren dels Llacs.

El Museo ofrecerá un 25% de descuento en la tarifa general (precio final 6 €) a todos aquellos visitantes que presenten el billete del Tren Històric dels Llacs. Por su parte, FGC ya anuncia esta promoción en la web de tarifas del Tren dels Llacs (www.trendelsllacs.cat) y en las tertulias (carteles de anuncios) situados en 15 unidades de viajeros del Área Metropolitana. Además, con el inicio de la circulación de este año, FGC entregará un vale de descuento con información sobre el Museo del Ferrocarril a los usuarios del Tren Histórico. Sólo esta última acción ya tendrá un impacto superior a las 5000 personas.
Museu Ferrocarril Moralanova
Museu Ferrocarril Moralanova
El secretari d’Estat d’Indústria visita el Museu del Ferrocarril a Móra la Nova

El secretari d’Estat d’Indústria i de la Petita i Mitjana Empresa, Raúl Blanco, ha visitat aquesta setmana el Museu del Ferrocarril a Móra la Nova, acompanyat pel subdelegat del govern de l’Estat a Tarragona, Joan Sabaté.

El secretari d’Estat ha destacat el potencial del tren turístic Lo Caspolino, com a oportunitat per contribuir al desenvolupament econòmic de tot el territori sobre el que operarà en un futur. Un projecte que, en paraules de Raúl Blanco, cal impulsar.

Foto: Secretari General d’Indústria i Pime – marfanta.com

El Secretario de Estado de Industria visita el Museo del Ferrocarril en Móra la Nova

El Secretario de Estado de Industria y de la Pequeña y Mediana Empresa, Raúl Blanco, ha visitado esta semana el Museo del Ferrocarril en Móra la Nova, acompañado por el subdelegado del gobierno del Estado en Tarragona, Joan Sabaté.

El secretario de Estado ha destacado el potencial del tren turístico El Caspolino, como oportunidad para contribuir al desarrollo económico de todo el territorio sobre el que operará en un futuro. Un proyecto que, en palabras de Raúl Blanco, hay que impulsar.

Foto: Secretario General de Industria y Pyme - marfanta.com
Museu Ferrocarril Moralanova
Museu Ferrocarril Moralanova
El Museu del Ferrocarril a Móra la Nova present a la jornada Finestres al Territori

Aquest dijous 7 de març la Biblioteca Pública de Tarragona ha acollit una nova edició de les Finestres al Territori. Aquesta activitat anual, organitzada per l’Institut Ramon Muntaner (IRMU) i per la biblioteca tarragonina amb el suport del departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, ha servit per a presentar quatre articles destacats de quatre publicacions realitzades per diferents centres i instituts d’estudis locals i comarcals de Tarragona i de l’Ebre.

Un dels articles presentats, a càrrec del seu autor, ha estat "El ferrocarril directe de Madrid a Barcelona i el seu impacte a la Ribera d’Ebre" d’Adrià Pàmies Güell, sorgit d’una col•laboració de recerca entre l’APPFI i el Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre, amb el suport de l’IRMU, i publicat a de la Miscel•lània del CERE 28.

El Museo del Ferrocarril en Móra la Nova presente en la jornada Ventanas al Territorio

Este jueves 7 de marzo la Biblioteca Pública de Tarragona ha acogido una nueva edición de las Ventanas al Territorio. Esta actividad anual, organizada por el Institut Ramon Muntaner (IRMU) y por la biblioteca tarraconense con el apoyo del departamento de Cultura de la Generalitat de Catalunya, ha servido para presentar cuatro artículos destacados de cuatro publicaciones realizadas por diferentes centros e institutos de estudios locales y comarcales de Tarragona y del Ebre.

Uno de los artículos presentados, a cargo de su autor, ha sido "El ferrocarril directo de Madrid a Barcelona y su impacto en la Ribera d'Ebre" de Adrià Pàmies Güell, surgido de una colaboración de investigación entre APPFI y el Centre d'Estudis de la Ribera d'Ebre, con el apoyo del IRMU, y publicado en la Miscel·lània del CERE 28.
Museu Ferrocarril Moralanova
Museu Ferrocarril Moralanova
El mNACTEC cedeix una locomotora de vapor “Cuco” al Museu del Ferrocarril a Móra la Nova

Recentment el Museu de la Ciència i la Tècnica de Catalunya i l’Associació per a la Preservació del Patrimoni Ferroviari i Industrial han signat un acord mitjançant el qual el mNACTEC cedeix en dipòsit una locomotora Marcinell et Couillet, de tipus 020T MZA 606, coneguda com a “Cuco” i que va ser fabricada a Bèlgica el 1886.

A partir d’ara el Museu del Ferrocarril a Móra la Nova s’encarregarà del trasllat d’aquesta locomotora a les seves instal•lacions i es redactarà un projecte de restauració que s’espera que es pugui dur a terme en un termini breu. Cada cop estem més a prop, doncs, de disposar d’una locomotora de vapor operativa al nostre Museu.

El mNACTEC cede una locomotora de vapor "Cuco" al Museo del Ferrocarril en Móra la Nova

Recientemente el Museo de la Ciencia y la Técnica de Catalunya y la Asociación para la Preservación del Patrimonio Ferroviario e Industrial han firmado un acuerdo mediante el cual el mNACTEC cede en depósito una locomotora Marcinell et Couillet, de tipo 020T MZA 606, conocida como "Cuco" y que fue fabricada en Bélgica en 1886.

A partir de ahora el Museo del Ferrocarril en Móra la Nova se encargará del traslado de esta locomotora a sus instalaciones y se redactará un proyecto de restauración que se espera que se pueda llevar a cabo en un plazo breve. Cada vez estamos más cerca, pues, de disponer de una locomotora de vapor operativa en nuestro Museo.
All Rights Reserved